Rauwigheid — March 18, 2015 at 12:10

MINI-INTERVIEW: RIPTIDE

by

Met een kleine drie weken zullen we de Ronda van TivoliVredenburg onveilig gaan maken. Dat doen we natuurlijk niet alleen, daarom nemen we 2manydjs, Bart B More, Max RipTide en onze eigen Joost mee.

RipTide-3

Onze trouwe Rauwdauwers weten natuurlijk allang wie deze figuren zijn. Daarom vonden we het hoog tijd om eens even te checken hoe het gaat met een aantal van deze mannen. Onze blogger Peter deed een mini-interview en voelde Max Riptide aan de tand over zijn bezigheden, de nieuwe Tivoli en 2manydjs:

Waar ben je de laatste tijd mee bezig? En welke koers denk je te gaan varen?
Stiekem ben ik even niet zoveel bezig met muziek maken, ben vooral m’n zwangere vrouw aan het verzorgen. Maar er komen nog wel wat remixen aan, bijvoorbeeld een voor Mike Mago en een voor Auxiliary Tha Masterfader. Ook origineel werk zit in de pijplijn, even aan het kijken hoe ik dat wil releasen.
Ik ga binnenkort met iemand de studio in maar weet nog niet of ik al mag vertellen wie dat is. Het gaat in ieder geval een goed vieze electroclash-vibe krijgen, en een mashup hier en daar zullen we ook niet schuwen.

Over een paar weken sta je samen met Joost, Bart en 2manydjs op de planken in TivoliVredenburg. Wat vind je van deze nieuwe aanwinst in Utrecht?
Écht een top zaal, je kunt zoveel toffe dingen doen. Goed geluid, lief personeel en naast het station, beter kan niet.

2manydjs moet op een of andere manier een inspiratie zijn geweest voor je. Hoe ben je er door beïnvloed?
Sowieso was As Heard On Radio Soulwax het eerste mixalbum dat ik ooit heb gekocht, dus dat zegt genoeg denk ik. Genre-hoppen zoals op die plaat is nog niet beter gedaan, alles door elkaar maar toch is het 1 geheel, blijft wel bijzonder.
Het laatste jaar ben ik me echt weer hard aan het maken hiervoor, iedereen zit weer zo erg in zijn/haar hokje, echt saai. De een draait deep house, de ander disco en een ander weer electro, maar zo weinig mensen doen alles door elkaar. Dat probeer ik zelf weer zoveel mogelijk te doen, en dat bevalt me eigenlijk wel.
En ik was als klein alto-tje al heel erg fan van de DeWaele broertjes die op TMF het programma Alter8 presenteerden, dus eigenlijk ben ik sinds ik op muziek let door deze mannen beïnvloed.

En op welke manier denk je dat zij het muzieklandschap hebben veranderd?
Ze hebben heel veel mensen de oren geopend voor nieuwe/oude soorten muziek, dat sowieso. En hoe zij schijnbaar moeiteloos van een indiebandje doorgegroeid zijn naar een superstrakke, dansbare band én ook nog eens als DJ’s blijven vernieuwen met oa.. hun Radio Soulwax-visuals blijft me verbazen.

Kan je je nog de eerste keer herinneren dat je een nummer van ze hoorde?
Dat moet in de Tagrijn (poppodium in Hilversum) geweest zijn tijdens een random zaterdag-avond. Nog steeds als ik ‘Much Against Everyone’s Advice’ of ‘Too Many DJ’s’ hoor word ik getransporteerd en sta ik daar weer op de dansvloer met m’n dreadlocks en Overseas-broek.

En wat was een van de beste shows die je van hun hebt gezien?
Lowlands 2002. Dat hele weekend heb ik samen met een vriend alles naar binnen gegooid wat we maar naar binnen konden gooien, ik weet dus niet meer zo heel erg veel. Behalve dat we in een soort polonaise de hele tent bij 2manydjs door zijn gehuppeld. Klinkt dom, was t waarschijnlijk ook, maar wel te gek.

Heb je nog speciale plannen voor de komende editie?
Alleen maar de allerbeste muziek die er ooit gemaakt is draaien, lijkt me best een goed plan.

Comments are closed.