Rauwigheid — March 26, 2015 at 12:04

MINI-INTERVIEW: BART B MORE

by

Met een kleine drie weken zullen we de Ronda van TivoliVredenburg onveilig gaan maken. Dat doen we natuurlijk niet alleen, daarom nemen we 2manydjs, Bart B More, Max RipTide en onze eigen Joost mee.

bartbmore_WebsterHall2013

Onze trouwe Rauwdauwers weten natuurlijk allang wie deze figuren zijn. Daarom vonden we het hoog tijd om eens even te checken hoe het gaat met een aantal van deze mannen. Onze blogger Peter deed een mini-interview met een van onze all time favorites Bart B More die toevalligerwijs in het land was:

Hey Bart, hoe is het met je?
Alles goed hier! De zon begint hier af en toe weer te schijnen, dus dat draagt zeker bij aan de goede mood

Waar ben je de laatste tijd mee bezig?
Vooral heel veel muziek aan het maken! En aan het afmaken ook. Mijn eerste album ‘SAT NAM’ komt als het goed is in Mei uit. Ik zeg ‘als het goed is’ omdat ik de laatste puntjes nog wel even op de ‘i’ moet zetten maar ik verwacht zeker dat dit goed gaat komen. SAT NAM’ is een verzameling van de gevarieerde muziek die ik de afgelopen jaren gemaakt heb. Het geeft me de kans te laten zien hoe breed het scala aan muziek is dat ik maak. Het idee was om me vooral niet te veel aan te trekken van trends en hypes in de muziek, maar om te creeren wat er spontaan in me opkwam.

En je label secure records. Welke koers gaat deze komende tijd varen?
Secure is op dit moment vooral heel druk met het voorbereiden van het album en het promoten van de twee EP’s die daar aan vooraf gaan. Daarnaast leggen we ons niet te veel druk op en varen we dezelfde koers als de afgelopen jaren. Als we goede platen horen dan brengen we ze uit en zo niet, dan leggen we de lat ook niet lager. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit.

Over een paar weken sta je samen met Joost, Riptide en 2 manydjs op de planken in Tivoli Vredenburg. Wat vind je van deze nieuwe aanwinst in je hometown?
Ik vind het fantastisch, vooral omdat het op loopafstand is van mijn huis. Tivoli oudegracht was fietsafstand dus ben er zeker op vooruit gegaan! Maar ook zonder gekkigheid, ik ben er nog maar een paar keer als bezoeker geweest maar alles ziet er super mooi en nieuw uit. Misschien nog net iets te nieuw dus heb erg veel zin om er 4 april – zoals Joost dat altijd zo mooi zegt – geschiedenis te gaan schrijven.

2manydjs moet op een of andere manier een inspiratie zijn geweest voor je. Hoe ben je er door beïnvloed?
Zij introduceerden voor mij de rock-invloeden in dance muziek. Daarvoor was ik een beetje vies van de bandjes en vooral alleen maar geintresseerd in house & techno. Zij brachten die twee werelden dichter bij elkaar waardoor ik steeds meer geintresseerd raakte in andere, met name rauwere, muziek. Dat werkte zeker ook door in mijn eigen muziek.

En op welke manier denk je dat zij het muzieklandschap hebben veranderd?
Ik denk dat ze zeker invloed hebben gehad op het muziekaler worden van dance muziek. In een tijd waar de meeste dance muziek toch vrij repetatief en ‘loopy’ kwamen zij met de dynamiek en spontaniteit van een live band en doorbreekte daarmee best wel een barriere. Wat dat betreft waren het echt pioniers.

Kan je je nog de eerste keer herinneren dat je een nummer van ze hoorde?
Ik denk dat dat Ny excuse was met die gigantische build-up. Bij de meeste platen die ik op dat moment draaide lag de focus op de vette loops en hooks die je minutenlang aan het dansen konden houden. Lange breaks, builds-up en spanningsbogen waren niet echt een ding. En toen hoorde ik opeens Ny excuse waar een spanningsboog van hier tot Tokyo in zit. Mijn mind was toen wel even blown

En wat was een van de beste shows die je van hun hebt gezien?
Dat was op Lowlands jaren geleden. Ik zou het jaar echt niet meer weten want heb een geheugen als een zeef

Heb je nog speciale plannen voor de komende editie?
Ik ben al volop bezig met wat ik zal gaan draaien. Ik sluit de avond af na 2manydj’s en ik weet zeker dat het dak er af zal gaan tijdens hun set dus zal zeker met iets beters dan goeds op de proppen moeten komen om daar een op z’n minst waardig slot aan te geven. Ik bereid de volgorde van mijn sets nooit voor maar in welke muziek ik die avond ga draaien gaan zeker veel gedachten zitten.

Comments are closed.